Nr. 8726/19.10.2018
ANUNŢ EXAMEN PROMOVARE ÎN GRAD
Direcţia Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor Dolj, cu sediul în localitatea Craiova, strada Fîntîna Popova nr. 30, județul Dolj, organizează examen pentru promovare în gradul imediat superior celui deţinut, pentru personalul încadrat cu contract individual de muncă care îndeplineşte condiţiile legale.
- Dosarul de înscriere va conţine următoarele documente:
- copie de pe carnetul de muncă sau adeverinţă eliberată de compartimentul de resurse umane în vederea atestării vechimii în gradul din care promovează;
- copii de pe două fişe de evaluare a performanţelor profesionale individuale din ultimii 3 ani, la care a obţinut calificativul “foarte bine” cel puţin de două ori în ultimii 3 ani, în care acesta s-a aflat în activitate;
- formularul de înscriere;
- referatul de evaluare întocmit de şeful ierarhic superior, care să cuprindă elementele precizate la art. 41 alin. 9 din din H.G. nr. 286/2011, cu modificările şi completările ulterioare.Dosarul de participare la examen se depune până la data de 02.11.2018, ora 1430, la sediul D.S.V.S.A. Dolj. Informaţii suplimentare la tel. 0251/428791, int. 115.B. Probele examenului de promovare: C. Bibliografia:
- Pentru functia contractuala de asistent veterinar, gradul IA, Biolog, gradul IA, Chimist, gradul IA, în cadrul Serviciului Laborator – Sanitar Veterinar si pentru Siguranta Alimentelor.
- a) proba scrisă – 12.11.2018, ora 1000, la sediul DSVSA Dolj;
- Legea nr. 477/2004 privind Codul de conduită a personalului contractual din autorităţile şi instituţiile publice;
- Controlul de laborator al alimentelor de origine animal – Editura „TRANSVERSA” -2013 COORDONATOR: Constantin Savu;
- Siguranța alimentelor – Riscuri și beneficii – Dr.Constantin Savu Dr.Narcisa Georgescu, 2004;
- Bacteriologie veterinară – Helgomar Răducanu,Valeria Bica Popi, 1987;
- OG. nr. 42/2004 privind organizarea activitatii sanitare veterinare si pentru siguranta alimentelor, aprobata cu modificari si completari prin Legea nr.215/2004 cu modificarile si completarile ulterioare;
- Hotărârea Guvernului nr. 1415/2009 privind Organizarea şi Funcţionarea Autorităţii Naţionale Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor şi a unităţilor din subordinea acesteia, cu modificările și completările ulterioare;
Pentru functia contractuala de inginer, gradul IA (Ordinul ANSVSA nr. 113/2008)
- Regulamentul (CE) nr. 853/2004 al Parlamentului European şi al Consiliului de stabilire a unor norme specifice de igienă care se aplică alimentelor de origine animală, publicat în Jurnalul Oficial al Uniunii Europene nr.L139/55 din 30 aprilie 2004, cu amendamentele ulterioare;
- Regulamentul (CE) nr. 178 / 2002 – de stabilire a principiilor și a cerințelor generale ale legislației alimentare, de instituire a Autorității Europene pentru SiguranțaAlimentară si de stabilire a procedurilor în domeniul siguranței produselor alimentare;
- Regulamentul (CE) nr. 852 / 2004 – privind igiena produselor alimentare.
- Regulamentul (CE) 882 / 2004 – privind controalele oficiale efectuate pentru a asigura verificarea conformităţii cu legislaţia privind hrana pentru animale şi produsele alimentare şi cu normele de sănătate animală şi de bunăstare a animalelor;
- Ordinul ANSVSA nr. 111/2008 privind aprobarea Normei sanitare veterinare și pentru siguranța alimentelor privind procedura de înregistrare sanitară veterinară și pentru siguranța alimentelor a activității de obținere și de vânzare directă și/sau cu amănuntul a produselor alimentare de origine animală și nonanimală, precum și a activităților de producție, procesare, depozitare, transport și comercializare a produselor alimentare de origine nonanimală, cu modificarile si completarile ulterioare;
- Ordinul ANSVSA nr. 113/2008 cu modificarile si completarile ulterioare – privind aprobarea Instrucțiunilor pentru organizarea și desfășurarea activității de control oficial în unitățile de prelucrare, procesare, depozitare, transport, valorificare și comercializare a produselor și subproduselor alimentare de origine nonanimală, cu modificarile si completarile ulterioare;
- OG. nr. 42/2004 privind organizarea activitatii sanitare veterinare si pentru siguranta alimentelor, aprobata cu modificari si completari prin Legea nr.215/2004 cu modificarile si completarile ulterioare;
- Hotărârea Guvernului nr. 1415/2009 privind Organizarea şi Funcţionarea Autorităţii Naţionale Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor şi a unităţilor din subordinea acesteia, cu modificările și completările ulterioare;
- Legea nr. 477/2004 privind Codul de conduită a personalului contractual din autorităţile şi instituţiile publice;
Pentru functia contractuala de asistent veterinar, gradul IA (Ordinul ANSVSA nr. 64/2007)
- Regulamentul (CE) nr. 852/2004 al Parlamentului European şi al Consiliului privind igiena produselor alimentare, publicat în Jurnalul Oficial al Uniunii Europene nr. L 139/1 din 30 aprilie 2004, cu amendamentele ulterioare;
- Regulamentul (CE) nr. 853/2004 al Parlamentului European şi al Consiliului de stabilire a unor norme specifice de igienă care se aplică alimentelor de origine animală, publicat în Jurnalul Oficial al Uniunii Europene nr.L139/55 din 30 aprilie 2004, cu amendamentele ulterioare;
- Regulamentul (CE) nr. 854/2004 al Parlamentului European şi al Consiliului de stabilire a normelor specifice de organizare a controalelor oficiale privind produsele de origine animală destinate consumului uman, publicat în Jurnalul Oficial al Uniunii Europene nr. L139/83 din 25.06.2004, cu amendamentele ulterioare;
- Regulamentul (CE) nr. 178/2002/CE de stabilire a principiilor și a cerințelor generale ale legislației alimentare, de instituire a Autorității Europene pentru Siguranța Alimentară și de stabilire a procedurilor în domeniul siguranței produselor alimentare, publicat în Jurnalul Oficial al Uniunii Europene nr. L 31 din 1 februarie 2002, cu amendamentele ulterioare;
- Ordinul preşedintelui ANSVSA nr. 10/2008 pentru aprobarea Normei sanitare veterinare privind marcarea şi certificarea produselor de origine animală destinate consumului uman, cu excepţia cărnii proaspete M. O. nr. 927 din 11 octombrie 2004;
- Ordinul preşedintelui ANSVSA nr. 180/18.06.2006 pentru aprobarea Normei sanitare
veterinare privind protecţia animalelor în timpul sacrificării şi uciderii (M.O. nr. 721/23.08.2006) – care transpune Dir. Cons. nr. 93/119/CE;
- Ordinul preşedintelui ANSVSA nr. 64/08.03.2007 pentru aprobarea Normei sanitare
veterinare privind organizarea şi desfăşurarea activităţii de control oficial sanitar-veterinar
efectuat de către personalul de specialitate în unităţile care produc alimente de origine animală cu modificările și completările ulterioare;
- Regulamentul (CE) nr. 1069/2009 al Parlamentului European și al Consiliului din 21 octombrie 2009 de stabilire a unor norme sanitare privind subprodusele de origine animală și produsele derivate care nu sunt destinate consumului uman și de abrogare a Regulamentului (CE) nr. 1774/2002;
- Regulamentul nr. 1760 /2000 – Sistem de Identificare si Inregistrare a Bovinelor si privind Etichetarea Carnii de Vita si Manzat.
- OG. nr. 42/2004 privind organizarea activitatii sanitare veterinare si pentru siguranta alimentelor, aprobata cu modificari si completari prin Legea nr.215/2004 cu modificarile si completarile ulterioare;
- Hotărârea Guvernului nr. 1415/2009 privind Organizarea şi Funcţionarea Autorităţii Naţionale Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor şi a unităţilor din subordinea acesteia, cu modificările și completările ulterioare;
- Legea nr. 477/2004 privind Codul de conduită a personalului contractual din autorităţile şi instituţiile publice;
- Modalitatea de desfăşurare a examenului:
Conform art. 44 alin. 5 din H.G. nr. 286/2011, cu modificările şi completările ulterioare:
“Fiecare candidat redacteaza o lucrare pe un subiect ales dintre cele stabilite de catre comisia de examinare.“
- Condiţii de participare la examen, conform:
► art. 43 alin. 3 din H.G. nr. 286/2011 pentru aprobarea Regulamentului-cadru privind stabilirea principiilor generale de ocupare a unui post vacant sau temporar vacant corespunzător funcţiilor contractuale şi a criteriilor de promovare în grade sau trepte profesionale imediat superioare a personalului contractual din sectorul bugetar plătit din fonduri publice, cu modificările şi completările ulterioare.
► Pentru participarea la examennul de promovare în gradul imediat superior celui deţinut, personalul contractual trebuie să îndeplinească cumulativ următoarele condiţii:
- să abă cel puţin 3 ani în gradul din care promovează;
- să fi obţinut calificativul “foarte bine” la evaluarea performanţelor profesionale individuale cel puţin de două ori în ultimii 3 ani, în care acesta s-a aflat în activitate.
DIRECTOR EXECUTIV
Dr. Andrei BUTARU
Serviciul/biroul/compartimentul care întocmește documentul | Numele și prenumele | Funcția publică | Data | Semnătura |
Compartimentul Juridic și Resurse Umane | Minoiu Simona | Consilier | 19.10.2018 |