Examen pentru promovarea în gradul profesional imediat superior celui deținut

ANUNȚ

 

DIRECȚIA SANITARĂ VETERINARĂ ȘI PENTRU SIGURANȚA ALIMENTELOR DOLJ, organizează examen pentru promovarea în gradul profesional imediat superior celui deținut, după cum urmează:

  • 1 funcție publică de execuție, din consilier, clasa I, grad profesional principal, în consilier, clasa I, grad profesional superior în cadrul Serviciului Laborator-Compartiment Sănătate Animală;
  • 1 funcție publică de execuție, din consilier, clasa I, grad profesional principal, în consilier, clasa I, grad profesional superior în cadrul Serviciului Laborator-Compartiment Control Reziduuri și Contaminanți;
  • 1 funcție publică de execuție, din consilier, clasa I, grad profesional asistent, în consilier, clasa I, grad profesional principal în cadrul Serviciului Catagrafie, Înregistrare, Evaluare, TRACES;
  • 1 funcție publică de execuție, din referent, clasa I, grad profesional principal, în referent, clasa I, grad profesional superior în cadrul Serviciului Laborator-Compartiment Sănătate Animală;

 

Probele stabilite pentru examen/concurs:  proba scrisă şi interviu;

  CONDIŢIILE DE DESFĂŞURARE ALE EXAMENULUI:

  • dosarele de înscriere la examen se pot depune în termen de 20 zile de la data afişării anunţului privind organizarea examenului sau concursului de promovare, la secretariatul comisiei de concurs din cadrul Direcţiei Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor Dolj;
  • selectarea dosarelor de examen ale candidaţilor, se va face în termen de maximum 5 zile lucrătoare de la data expirării termenului de depunere;
  • proba scrisă se organizează pe data de 11.2017 ora 1000 la sediul Direcţiei Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa  Alimentelor Dolj;

–     interviul se susține în termen de maximum 5 zile lucrătoare de la data susținerii probei scrise la sediul Direcţiei Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa  Alimentelor Dolj;

 

CONDIŢIILE DE PARTICIPARE LA EXAMEN:

Pentru a participa la examenul de promovare în gradul profesional imediat superior celui deţinut, funcţionarul public trebuie să îndeplinească cumulativ urmatoarele condiţii:

– să aibă cel puţin 3 ani vechime în gradul profesional al funcţiei publice din care promovează;

– să fi obţinut cel puţin calificativul «bine» la evaluarea anuală a performanţelor individuale în

ultimii 2 ani calendaristici;

– să nu aibă în cazierul administrativ o sancţiune disciplinară neradiată în condiţiile prezentei legi.

           

Atribuțiile postului de consilier, gradul profesional superior din cadrul Serviciului Laborator – Compartimentul Sănătate Animală:

  1. Asigură şi coordonează, prin examene specifice de laborator, realizarea prevederilor Programul acţiunilor de supraveghere, prevenire, control şi eradicare a bolilor la animale, a celor transmisibile de la animale la om, protecţia animalelor şi protecţia mediului, de identificare şi înregistrare a bovinelor, suinelor, ovinelor şi caprinelor şi a Programului de supraveghere şi control în domeniul siguranţei alimentelor;
  2. verifică documentaţia privind îndeplinirea condiţiilor necesare autorizării laboratoarelor sanitar-veterinare şi/sau pentru siguranţa alimentelor organizate în cadrul unităţilor de procesare cunoscute sub denumirea de laboratoare uzinale şi laboratoarele organizate în cadrul asociaţiilor şi fundaţiilor profesionale din sectorul agro-alimentar, efectuează evaluarea acestora, în condiţiile legii, şi propune spre aprobare directorului executiv al D.S.V.S.A. DOLJ pentru emiterea autorizaţiei sanitare veterinare de funcţionare;
  3. participa la controale şi propune conducerii D.S.V.S.A. DOLJ, în condiţiile legii, suspendarea sau interzicerea activităţii laboratoarelor private, uzinale şi laboratoarele organizate în cadrul asociaţiilor şi fundaţiilor profesionale din sectorul agro-alimentar, în cazul neîndeplinirii condiţiilor de funcţionare pentru care au fost autorizate şi pentru neconformităţile constatate;
  4. respectă cerinţele de performanţă în acord de legislaţia europeană, metodele standardizate, metode recomandate de laboratoarele comunitare de referinţă şi efectuează validarea metodelor, în conformitate cu legislaţia în vigoare;
  5. participă la testele de competenta organizate de laboratoarele naţionale/ europene de referinţă şi alte instituţii de profil;
  6. participă la investigaţii epidemiologice pentru obţinerea de informaţii suplimentare în vederea stabilirii diagnosticului, atunci când este cazul;
  7. stabileşte şi întocmeşte necesarul de echipamente de diagnostic şi specificaţiile tehnice ale echipamentelor de laborator, precum şi necesarul de reactivi, kituri, produse biologice, sticlărie şi alte consumabile pentru efectuarea analizelor de laborator, în cadrul programului de autocontrol şi pentru activitatea de strategie naţională în conformitate cu prevederile din Programul acţiunilor de supraveghere, prevenire, control şi eradicare a bolilor la animale, a celor transmisibile de la animale la om, protecţia animalelor şi protecţia mediului, de identificare şi înregistrare a bovinelor, suinelor, ovinelor şi caprinelor, precum şi din Programul de supraveghere şi control în domeniul siguranţei alimentelor;
  8. întocmeşte informări şi rapoarte tehnice asupra analizelor efectuate;
  9. efectuează expertize de medicină legală veterinară prin metode de laborator;
  10. monitorizează, prelucrează şi interpretează conform referenţialelor (legislaţiei) rezultatele obţinute în urma examenului de laborator;
  11. instruieşte la cerere personalul din cadrul laboratoarelor uzinale şi laboratoarelor organizate în cadrul asociaţiilor şi fundaţiilor profesionale din sectorul agro-alimentar;
  12. instruieşte, la cerere, personalul responsabil cu recoltare probelor în programul de autocontrol din cadrul unităţilor supuse controlului sanitar veterinar, cu privire la modul de recoltare a probelor;
  13. participă la sesiuni ştiinţifice, simpozioane şi alte întâlniri profesionale în domeniul său de activitate;
  14. îndeplineşte, în funcţie de situaţie, şi alte atribuţii, potrivit legii;
  15. efectuează analize atât pentru evaluarea stării de sănătate şi bunăstării animalelor, cât şi pentru diagnosticul bolilor prin examene: virusologice;
  16. eliberează buletinele de analiză în maxim 24 de ore de la obţinerea rezultatului;
  17. răspunde de aplicarea şi implementarea corectă a metodelor oficiale, recomandate de laboratoarele naţionale de referinţă;
  18. aplică, potrivit legii, tarife pentru analizele efectuate;
  19. îşi desfăşoară activitatea analitică conform cerinţelor ISO 17025/2005 pentru asigurarea calităţii;
  20. generează rapoarte şi situaţii din sistemul LIMS cu privire la activitatea analitică desfăşurată;
  21. comunică laboratoarelor naţionale de referinţă rezultatele analizelor efectuate şi transmit acestora probe
  22. complementare sau contraprobele păstrate în cadrul laboratorului, în vederea confirmării rezultatelor – în cazul probelor pozitive sau neconforme – în conformitate cu prevederile din Normele metodologice de aplicare a Programului Strategic pe anul în curs sau la cerere;
  23. imediat după obţinerea rezultatului, laboratorul care a executat analiza notifică D.S.V.S.A. care a prelevat probele, prin mijloace de comunicare rapide, în vederea activării S.R.A.A.F. – în cazul probelor pozitive sau neconforme, precum şi în caz de suspiciune şi înregistrează în LIMS rezultatele;
  24. participă la programe de cercetare în domenii de specialitate sau conexe, împreună cu institute de cercetare, universităţi sau organisme şi autorităţi de reglementare, pe plan naţional sau internaţional, cu respectarea legislaţiei în vigoare;
  25. execută, în limitele sale de competenţă, orice alte sarcini dispuse de seful LSVSA si/sau directorul executiv al D.S.V.S.A. DOLJ, în baza prevederilor legislative în vigoare.
  26. asigură măsurile necesare pentru prevenirea accidentelor de muncă, a îmbolnăvirilor profesionale; potrivit legii răspunde şi controlează la toate locurile de muncă aplicarea cu stricteţe a normelor privind securitatea şi sănătatea în muncă;
  27. răspunde de modul în care se asigură activitatea de prevenire şi stingere a incendiilor;
  28. Respectă legislația în vigoare privind funcționarii publici.

 

Atribuțiile postului de consilier, gradul profesional superior din cadrul Serviciului Laborator- Compartimentul Control Reziduuri și Contaminanți:

 

  1. Asigură, prin examene specifice laboratorului de control reziduuri si contaminanti, realizarea prevederilor Programul acţiunilor de supraveghere, prevenire, control şi eradicare a bolilor la animale, a celor transmisibile de la animale la om, protecţia animalelor şi protecţia mediului, de identificare şi înregistrare a bovinelor, suinelor, ovinelor şi caprinelor şi a Programului de supraveghere şi control în domeniul siguranţei alimentelor;
  2. verifică documentaţia privind îndeplinirea condiţiilor necesare autorizării laboratoarelor sanitar-veterinare şi/sau pentru siguranţa alimentelor organizate în cadrul unităţilor de procesare cunoscute sub denumirea de laboratoare uzinale şi laboratoarele organizate în cadrul asociaţiilor şi fundaţiilor profesionale din sectorul agro-alimentar, efectuează evaluarea acestora, în condiţiile legii, şi propune spre aprobare directorului executiv al D.S.V.S.A. DOLJ pentru emiterea autorizaţiei sanitare veterinare de funcţionare;
  3. participa la controale şi propune conducerii D.S.V.S.A. DOLJ, în condiţiile legii, suspendarea sau interzicerea activităţii laboratoarelor private, uzinale şi laboratoarele organizate în cadrul asociaţiilor şi fundaţiilor profesionale din sectorul agro-alimentar, în cazul neîndeplinirii condiţiilor de funcţionare pentru care au fost autorizate şi pentru neconformităţile constatate;
  4. respectă cerinţele de performanţă în acord de legislaţia europeană, metodele standardizate, metode recomandate de laboratoarele comunitare de referinţă şi efectuează validarea metodelor, în conformitate cu legislaţia în vigoare;
  5. participă la testele de competenta organizate de laboratoarele naţionale/ europene de referinţă şi alte instituţii de profil;
  6. participă la investigaţii epidemiologice pentru obţinerea de informaţii suplimentare în vederea stabilirii diagnosticului, atunci când este cazul;
  7. stabileşte şi întocmeşte necesarul de echipamente de diagnostic şi specificaţiile tehnice ale echipamentelor de laborator, precum şi necesarul de reactivi, kituri, produse biologice, sticlărie şi alte consumabile pentru efectuarea analizelor de laborator, în cadrul programului de autocontrol şi pentru activitatea de strategie naţională în conformitate cu prevederile din Programul acţiunilor de supraveghere, prevenire, control şi eradicare a bolilor la animale, a celor transmisibile de la animale la om, protecţia animalelor şi protecţia mediului, de identificare şi înregistrare a bovinelor, suinelor, ovinelor şi caprinelor, precum şi din Programul de supraveghere şi control în domeniul siguranţei alimentelor;
  8. întocmeşte informări şi rapoarte tehnice asupra analizelor efectuate;
  9. efectuează expertize de medicină legală veterinară prin metode de laborator;
  10. monitorizează, prelucrează şi interpretează conform referenţialelor (legislaţiei) rezultatele obţinute în urma examenului de laborator;
  11. instruieşte la cerere personalul din cadrul laboratoarelor uzinale şi laboratoarelor organizate în cadrul asociaţiilor şi fundaţiilor profesionale din sectorul agro-alimentar;
  12. instruieşte, la cerere, personalul responsabil cu recoltare probelor în programul de autocontrol din cadrul  unităţilor supuse controlului sanitar veterinar, cu privire la modul de recoltare a probelor;
  13. participă la sesiuni ştiinţifice, simpozioane şi alte întâlniri profesionale în domeniul său de activitate;

îndeplineşte, în funcţie de situaţie, şi alte atribuţii, potrivit legii;

  1. efectuează analize la probele recoltate de către medicii veterinari oficiali pentru controlul produselor alimentare şi hranei pentru animale, de origine: indigenă, provenite din import, destinate exportului sau la cererea beneficiarilor;
  2. efectuează analize pentru controlul produselor alimentare şi pentru controlul hranei pentru animale prin examene specifice;
  3. efectuează analize pentru determinarea reziduurilor şi contaminanţilor din produse biologice, din produse alimentare şi din hrana pentru animale, atât în cadrul Programului Naţional de Control al Reziduurilor întocmit în baza Programului acţiunilor de supraveghere, prevenire, control şi eradicare a bolilor la animale, a celor transmisibile de la animale la om, protecţia animalelor şi protecţia mediului, de identificare şi înregistrare a bovinelor, suinelor, ovinelor şi caprinelor, de la animale vii, produse de origine animală, furaje şi apă, cât şi în cadrul autocontrolului;
  4. eliberează buletinele de analiză în maxim 24 de ore de la obţinerea rezultatului;
  5. răspunde de aplicarea şi implementarea corectă a metodelor oficiale, recomandate de laboratoarele naţionale de referinţă;
  6. aplică, potrivit legii, tarife pentru analizele efectuate;
  7. îşi desfăşoară activitatea analitică conform cerinţelor ISO 17025/2005 pentru asigurarea calităţii;
  8. generează rapoarte şi situaţii din sistemul LIMS cu privire la activitatea analitică desfăşurată;
  9. comunică laboratoarelor naţionale de referinţă rezultatele analizelor efectuate şi transmit acestora probe complementare sau contraprobele păstrate în cadrul laboratorului, în vederea confirmării rezultatelor – în cazul probelor pozitive sau neconforme – în conformitate cu prevederile din Normele metodologice de aplicare a Programului Strategic pe anul în curs sau la cerere;
  10. imediat după obţinerea rezultatului, laboratorul care a executat analiza notifică D.S.V.S.A. care a prelevat probele, prin mijloace de comunicare rapide, în vederea activării S.R.A.A.F. – în cazul probelor pozitive sau neconforme, precum şi în caz de suspiciune şi înregistrează în LIMS rezultatele;
  11. participă la programe de cercetare în domenii de specialitate sau conexe, împreună cu institute de cercetare, universităţi sau organisme şi autorităţi de reglementare, pe plan naţional sau internaţional, cu respectarea legislaţiei în vigoare;
  12. execută, în limitele sale de competenţă, orice alte sarcini dispuse de seful LSVSA si/sau directorul executiv al D.S.V.S.A. DOLJ, în baza prevederilor legislative în vigoare.
  13. asigură măsurile necesare pentru prevenirea accidentelor de muncă, a îmbolnăvirilor profesionale; potrivit legii răspunde şi controlează la toate locurile de muncă aplicarea cu stricteţe a normelor privind securitatea şi sănătatea în muncă;
  14. răspunde de modul în care se asigură activitatea de prevenire şi stingere a incendiilor;
  15. Respectă legislația în vigoare privind funcționarii publici.

 

Atribuțiile postului de consilier, gradul profesional principal din cadrul Serviciului Catagrafie, Înregistrare, Evaluare, TRACES:

  • verifică documentaţia depusă la D.S.V.S.A. DOLJ, pentru autorizarea/înregistrarea unităţilor/activităţilor supuse controlului sanitar–veterinar şi pentru siguranţa alimentelor precum şi a mijloacelor de transport care necesita deţinerea unei autorizări/înregistrări şi stabileşte conformitatea sau neconformitatea acesteia, raportat la prevederile legale în vigoare; După caz poate solicita, în scris, completarea documentaţiei, în termenul legal sau obţinerea acordului prealabil necesar al A.N.S.V.S.A.;
  • în baza documentaţiei verificate întocmeşte referatul de evaluare pentru autorizarea/înregistrarea, respectiv neautorizarea/neînregistrarea unităţilor/activităţilor supuse controlului sanitar–veterinar şi pentru siguranţa alimentelor precum şi a mijloacelor de transport care necesita obţinerea unei autorizări/înregistrări, prin personalul propriu sau al circumscripţiilor sanitar veterinare şi pentru siguranţa alimentelor (CSVSA) şi al circumscripţiilor sanitar veterinare zonale CSVZ;
  • întocmeşte şi supune aprobării autorizaţia/documentul de înregistrare pentru unităţile/activităţile respectiv mijloacele de transport şi asigura eliberarea acestora către titular/solicitant, cu consemnarea în registrele proprii a datelor relevante, potrivit procedurilor legale în vigoare;
  • primeşte şi înregistrează, potrivit procedurilor, ordonanţele aprobate, de suspendare/interzicere a activităţii unităţilor/activităţilor, respectiv pentru mijloacele de transport, cu responsabilitatea actualizării catagrafiei acestora;
  • ia măsuri pentru transmiterea ordonanţelor de interzicere/suspendare a activităţii, în termenul legal, la operatorul în cauza şi, după caz, la Oficiul Registrului Comerţului;
  • întocmeşte şi este răspunzător de realizarea şi actualizarea, în termen de 1 zi lucrătoare, a bazelor de date cu privire la unităţile/activităţile, respectiv mijloacele de transport autorizate/înregistrate, pe care le pune la dispoziţie on-line structurilor din cadrul D.S.V.S.A. DOLJ şi A.N.S.V.S.A.;
  • înregistrează în registre speciale operatorii economici care intermediază comerţul cu animale vii şi unităţile/operatorii care realizează produse alimentare ce prezintă caracteristici tradiţionale, pentru care se solicită derogări, conform legislaţiei în vigoare;
  • verifică şi avizează documentaţia înaintată de unităţile de industrie alimentară, în vederea acordării avizului de principiu, pentru amplasarea, proiectarea şi construirea unităţilor care vor fi autorizate sanitar veterinar, inclusiv a celor care intenţionează să acceseze programe de finanţare;
  • participă la analiza proiectelor depuse în ceea ce priveşte aspectele legate de proiectarea, construcţia unităţii, evitarea contaminării alimentelor de origine non-animală, în vederea avizării acestora pentru accesarea fondurilor europene şi/sau naţionale;
  • realizează, în baza procedurilor transmise de către A.N.S.V.S.A., evaluarea unităţilor şi încadrarea în funcţie de analiza riscului a unităţilor care produc, procesează, depozitează, transportă, comercializează şi/ sau distribuie produse de origine animală şi non animala autorizate/ înregistrate sanitar veterinar şi pentru siguranţa alimentelor, prin personalul propriu sau al CSVSA şi CSVZ;
  • realizează misiuni de audit, potrivit nivelului de competenţă şi al procedurilor stabilite de A.N.S.V.S.A., în unităţile de profil supuse controlului sanitar–veterinar şi pentru siguranţa alimentelor, prin personalul propriu sau al CSVSA şi CSVZ;
  • întocmesc programele de activităţi, periodic, şi comunica structurilor de control oficial şi antifraudă de la nivelul D.S.V.S.A. DOLJ programarea realizării verificărilor în teren şi, după caz, data efectiva de realizare a verificării în teren;
  • monitorizează şi răspunde de comerţul intracomunitar, importul, exportul şi tranzitul de animale vii, produse şi subproduse de origine animală/ non animala şi, după caz, produsele destinate nutriţiei animalelor, pe teritoriul de competenţă;
  • primeşte notificările de la inspectorii din cadrul posturilor de inspecţie la frontieră sau direct de la operatorii care derulează operaţiuni de import, comerţ intracomunitar, conform legislaţiei în vigoare şi urmăreşte aplicarea legislaţiei sanitare veterinare şi pentru siguranţa alimentelor, inclusiv prin prelevarea de probe atunci când este cazul;
  • deţine şi actualizează baza de date în ceea ce priveşte colectarea şi arhivarea notificărilor primite legate de activitatea de import şi comerţ intracomunitar;
  • verifică conformitatea depozitelor de destinaţie prevăzute în Documentul de intrare şi datele existente legate de înregistrarea unităţilor;
  • organizează acţiunile necesare, în cazul în care ţara de destinaţie solicită la exportul produselor din România anumite documente care să ateste cerinţele legate de domeniul sanitar veterinar şi pentru siguranţa alimentelor;
  • monitorizează şi transmite către N.S.V.S.A., date privind produsele provenite din ţări terţe sau comercializate intracomunitar, conform domeniului de competenţă;
  • colaborează cu inspectorii din posturile de inspecţie la frontieră pentru reexpedierea mărfurilor, în cazul neconformităţilor;
  • colaborează cu autorităţile publice implicate, în cazul solicitărilor de restituţii la export, conform legislaţiei;
  • organizează instruirea persoanelor cu responsabilităţi în comerţul intracomunitar, exportul, importul, tranzitul de animale vii, produse şi subproduse de origine animală/ non animala şi, după caz, produsele destinate nutriţiei animalelor, pe teritoriul de competenţă;
  • asigură implementarea actelor normative în vigoare şi instrucţiunilor sanitare veterinare şi pentru siguranţa alimentelor prin realizarea de informări şi instruiri pentru personalul D.S.V.S.A. DOLJ şi, după caz, operatorii economici, inclusiv în ceea ce priveşte:- calitatea alimentelor de origine non-animală; – standardele în vigoare şi mărcile de calitate; – domeniul siguranţei biologice şi toxicologice;
  • difuzează, pe diferite căi mediatice, ghiduri şi materiale informative, cu aprobarea conducerii D.S.V.S.A. DOLJ, pentru conştientizarea şi sensibilizarea opiniei publice în ceea ce priveşte domeniile de interes sanitar veterinar şi pentru siguranţa alimentelor;
  • răspunde de coordonarea şi realizarea activităţilor de evaluare, supraveghere şi monitorizare igienico-sanitară şi epidemiologică, efectuată de personalul din subordine, pe întreg lanţul alimentelor, de origine animală şi non-animala de la producător la consumator;
  • organizează, monitorizează şi răspunde de implementarea legislaţiei sanitar – veterinare, inclusiv din domeniul programelor veterinare comunitare cofinanţate şi a procedurilor din domeniile de competenţă;
  • colaborează cu alte compartimente din cadrul D.S.V.S.A. DOLJ cu privire la preluarea, prelucrarea şi transmiterea datelor necesare pe programele cofinanţate;
  • participă la alte activităţi dispuse de conducerea D.S.V.S.A. DOLJ

 

Atribuțiile postului de referent, gradul profesional superior din cadrul Serviciului Laborator-Compartimentul Sănătate Animală:

 

  1. Asigură, prin examene specifice de laborator, realizarea prevederilor Programul acţiunilor de supraveghere, prevenire, control şi eradicare a bolilor la animale, a celor transmisibile de la animale la om, protecţia animalelor şi protecţia mediului, de identificare şi înregistrare a bovinelor, suinelor, ovinelor şi caprinelor şi a Programului de supraveghere şi control în domeniul siguranţei alimentelor;
  2. respectă cerinţele de performanţă în acord de legislaţia europeană, metodele standardizate, metode recomandate de laboratoarele comunitare de referinţă şi efectuează validarea metodelor, în conformitate cu legislaţia în vigoare;
  3. stabileşte şi întocmeşte necesarul de reactivi, kituri, produse biologice, sticlărie şi alte consumabile pentru efectuarea analizelor de laborator, în cadrul programului de autocontrol şi pentru activitatea de strategie naţională în conformitate cu prevederile din Programul acţiunilor de supraveghere, prevenire, control şi eradicare a bolilor la animale, a celor transmisibile de la animale la om, protecţia animalelor şi protecţia mediului, de identificare şi înregistrare a bovinelor, suinelor, ovinelor şi caprinelor, precum şi din Programul de supraveghere şi control în domeniul siguranţei alimentelor;
  4. întocmeşte informări şi rapoarte tehnice asupra analizelor efectuate;
  5.   participă la sesiuni ştiinţifice, simpozioane şi alte întâlniri profesionale în domeniul său de activitate;
  6.   îndeplineşte, în funcţie de situaţie, şi alte atribuţii, potrivit legii;
  7. efectuează analize atât pentru evaluarea stării de sănătate şi bunăstării animalelor, cât şi pentru diagnosticul bolilor prin examene: morfopatologice
  8.   răspunde de aplicarea şi implementarea corectă a metodelor oficiale, recomandate de laboratoarele naţionale    de referinţă;
  9. aplică, potrivit legii, tarife pentru analizele efectuate;
  10. îşi desfăşoară activitatea analitică conform cerinţelor ISO 17025/2005 pentru asigurarea calităţii;
  11. generează rapoarte şi situaţii din sistemul LIMS cu privire la activitatea analitică desfăşurată;
  12. execută, în limitele sale de competenţă, orice alte sarcini dispuse de seful LSVSA si/sau directorul executiv al D.S.V.S.A. DOLJ, în baza prevederilor legislative în vigoare.
  13.   asigură măsurile necesare pentru prevenirea accidentelor de muncă, a îmbolnăvirilor profesionale; potrivit legii răspunde şi controlează la toate locurile de muncă aplicarea cu stricteţe a normelor privind securitatea şi sănătatea în muncă;
  14.   răspunde de modul în care se asigură activitatea de prevenire şi stingere a incendiilor;
  15.   Respectă legislația în vigoare privind funcționarii publici.

 

BIBLIOGRAFIE

Bibliografie pentru posturile de consilier, clasa I, gradul profesional superior din cadrul Serviciului Laborator

  1. Legea nr.188/1999, privind Statutul Funcționarilor Publici, cu modificările și completările ulterioare;
  2. Legea nr.7/2004, privind Codul de Conduită al funcționarilor publici, cu modificările și completările ulterioare;
  3. 42/2004 privind organizarea activității sanitare veterinare și pentru siguranța alimentelor, aprobată cu modificări și completări prin Legea nr.215/2004 cu modificările și completările ulterioare;
  4. Hotărârea Guvernului nr.1415/2009 privind Organizarea şi Funcţionarea Autorităţii Naţionale Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor şi a unităţilor din subordinea acesteia, cu modificările și completările ulterioare;
  5. Constituția României, cu modificările și completările ulterioare;
  6. SR ISO 17025/2005 Cerinţe generale pentru competenţa laboratoarelor de încercări şi etalonări;
  7. REGULAMENTUL (UE ) NR.574/2011  – AL COMISIEI   din 16 iunie 2011 de modificare a anexei I la Directiva 2002/32/CE a Parlamentului European si  a Consiliului în ceea  ce priveste limitele maxime de  aflatoxina B1
  8. REGULAMENTUL (UE ) NR.691/2013 – AL COMISIEI din 19 iulie 2013  de modificare  a Regulamentului (CE) nr. 152/2009 în ceea ce privește metodele de eșantionare și de analiza
  9. REGULAMENTUL (UE ) NR.576/2006  – AL COMISIEI din 17 august 2006  de stabilire a limitelor maxime admise  pentru deoxinivalenol, zearalenona, ochratoxina A, toxina T2 si HT2, fumonisina  in hrana pentru animale;
  10. REGULAMENTUL (CE) NR. 401/2006 AL COMISIEI din 23 februarie 2006 de stabilire a modalităţilor de prelevare de probe și a metodelor de analiză pentru controlul oficial al   conţinutului de micotoxine din produsele alimentare;
  11. REGULAMENTUL (CE) NR. 1881/2006 AL COMISIEI din 19 decembrie 2006 de stabilire a nivelurilor maxime pentru anumiți contaminanți din produsele  alimentare;
  12. SR EN 14082 : 2003– Produse alimentare – Determinarea microelementelor .Determinare plumb, cadmiu, zinc, cupru, fier si crom prin spectrometrie de absorbtie atomica dupa calcinare.
  13. Manual de operare atlas vet LIMS;
  14. PS-06-DTSAONASRA – Prelevarea probelor de produse alimentare de origine non-animală în vederea testării micotoxinelor;
  15. Determinarea micotoxinelor prin tehnica imunoenzimatica elisa;
  16. Manualul OIE (Oficiul International de Epizootii/editia in vigoare)- Metode de diagnostic in pesta porcina clasica, rabie, bluetongue, influenta aviara, boala Newcastle, leucoza enzootica bovina, anemie infectioasa ecvina.
  17. 35/2016 ANSVSA pentru aprobarea Normelor metodologice de aplicare a Programului acţiunilor de supraveghere, prevenire, control şi eradicare a bolilor la animale, a celor transmisibile de la animale la om, protecţia animalelor şi protecţia mediului, de identificare şi înregistrare a bovinelor, suinelor, ovinelor, caprinelor şi ecvideelor, precum şi a Normelor metodologice de aplicare a Programului de supraveghere şi control în domeniul siguranţei alimentelor;
  18. 25/2008 ANSVSA pentru aprobarea normei sanitare veterinare privind metodologia de prelevare, prelucrarea a probelor destinate examenelor de laborator in domeniul sanatatii animalelor;

 

Bibliografie pentru postul de consilier, clasa I, gradul profesional principal din cadrul Serviciului Catagrafie, Înregistrare, Evaluare, TRACES

  1. Legea nr.188/1999, privind Statutul Functionarilor Publici cu completările și modificările ulterioare;
  2. Legea nr.7/2004, privind Codul de Conduita al functionarilor publici cu modificările și completările ulterioare;
  3. 42/2004 privind organizarea activității sanitare veterinare și pentru siguranța alimentelor, aprobată cu modificări și completări prin Legea nr.215/2004 cu modificările și completările ulterioare;
  4.  Hotărârea Guvernului nr.1415/2009 privind Organizarea  şi Funcţionarea Autorităţii  Naţionale Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor şi a unităţilor din subordinea acesteia, cu modificările și completările ulterioare;
  5. Constituția României, cu modificările și completările ulterioare;
  6. REGULAMENTUL (CE) NR. 178/2002 din 28 ianuarie 2002 de stabilire a principiilor şi a cerinţelor generale ale legislaţiei alimentare, de instituire a Autorităţii Europene pentru Siguranţa Alimentară şi de stabilire a procedurilor în domeniul siguranţei produselor alimentare.
  7. REGULAMENTUL (CE) NR. 882/2004 din 29 aprilie 2004 privind controalele oficiale efectuate pentru a asigura verificarea conformităţii cu legislaţia privind hrana pentru animale şi produsele alimentare şi cu normele de sănătate animală şi de bunăstare a animalelor.
  8. REGULAMENTUL (CE) NR. 852/2004 din 29 aprilie 2004 privind igiena produselor alimentare.
  9. ORDIN nr. 111 din 16 decembrie 2008 privind aprobarea Normei sanitare veterinare şi pentru siguranţa alimentelor privind procedura de înregistrare sanitară veterinară şi pentru siguranţa alimentelor a activităţilor de obţinere şi de vânzare directă şi/sau cu amănuntul a produselor alimentare de origine animală sau nonanimală, precum şi a activităţilor de producţie, procesare, depozitare, transport şi comercializare a produselor alimentare de origine nonanimală.
  10. Procedură privind evaluarea unităţilor supuse controlului oficial în domeniul siguranţei alimentelor de origine nonanimală.
  11. Procedură privind înregistrarea sanitar-veterinară şi pentru siguranţa alimentelor a activităţilor de producţie, procesare, depozitare transport şi comercializare a produselor alimentare de origine nonanimală.
  12. ORDIN nr. 145 din 26 iunie 2007  privind aprobarea Normei pentru siguranţa alimentelor care stabileşte condiţiile în care se derulează operaţiunile de import-export, tranzit şi comerţ intracomunitar de produse alimentare de origine nonanimală supuse supravegherii şi controlului pentru siguranţa alimentelor.
  13. ORDIN nr. 80 din 22 septembrie 2008 privind modificarea și completarea Ordinului președintelui Autorității Naționale Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor nr. 145/2007 privind aprobarea Normei pentru siguranța alimentelor care stabilește condițiile în care se derulează operațiunile de import-export și comerț intracomunitar de produse alimentare de origine nonanimală supuse supravegherii și controlului pentru siguranța alimentelor.
  14. REGULAMENTUL (CE) nr. 669/2009 din 24 iulie 2009 de punere în aplicare a Regulamentului (CE) nr. 882/2004 al Parlamentului European şi al Consiliului în ceea ce priveşte controalele oficiale consolidate efectuate asupra importurilor de anumite produse de hrană pentru animale şi alimentare de origine neanimală şi de modificare a Deciziei 2006/504/CE.
  15. REGULAMENT nr. 884 din 13 august 2014 de impunere a unor condiţii speciale aplicabile importurilor din anumite ţări terţe de anumite produse de hrană pentru animale şi alimente din cauza riscului de contaminare cu aflatoxine şi de abrogare a Regulamentului (CE) nr. 1152/2009.
  16. ORDIN nr. 1 din 4 ianuarie 2006 pentru aprobarea tarifelor sanitare veterinare privind finanţarea inspecţiilor şi controalelor veterinare la frontieră, pentru controlul furajelor de origine vegetală destinate animalelor, produselor medicinale de uz veterinar şi produselor de origine nonanimală.
  17. Procedură privind controlul oficial la importul produselor alimentare de origine nonanimală.
  18. Ordinul ANSVSA nr. 35/2016 pentru aprobarea Normelor metodologice de aplicare a Programului acţiunilor de supraveghere,prevenire, control şi eradicare a bolilor la animale, a celor transmisibile de la animale la om, protecţia animalelor şi protecţia mediului, de identificare şi înregistrare a bovinelor, suinelor, ovinelor, caprinelor şi ecvideelor, precum şi a Normelor metodologice de aplicare a Programului de supraveghere şi control în domeniul siguranţei alimentelor.
  19. REGULAMENTUL (CE) NR. 333/2007 al comisiei din 28 martie 2007 de stabilire a metodelor de prelevare a probelor și de analiză pentru controlul oficial al nivelurilor de plumb, cadmiu, mercur, staniu anorganic, 3-MCPD și benzo(a)piren din produsele alimentare.
  20. Regulamentul CE NR. 1882/2006 de stabilire a modalităților de prelevare de probe și a metodelor de analiză pentru controlul oficial al nivelurilor de nitrați din anumite produse alimentare.
  21. REGULAMENTUL (CE) NR. 401/2006 AL COMISIEI din 23 februarie 2006 de stabilire a modalităților de prelevare de probe și a metodelor de analiză pentru controlul oficial al conținutului de micotoxine din produsele alimentare.
  22. Procedură privind prelevarea probelor de produse alimentare în vederea determinării conţinutului de reziduuri de pesticide.
  23. Procedură privind prelevarea probelor de produse alimentare in vederea testării microbiologice.
  24. PS-07-DGSA- Procedură privind prelevarea probelor de produse alimentare în vederea determinării de aditivi și substanțe interzise.
  25. PS-09-DGSA- Procedură privind prelevarea probelor de produse alimentare în vederea determinării de radiații ionizante și a dozelor absorbite.
  26. PS-11-DGSA- Procedură privind prelevarea probelor pentru determinarea gradului de contaminare radioactivă a produselor alimentare de origine nonanimală.

 

Bibliografie pentru postul de referent, clasa III, gradul profesional superior din cadrul Serviciului Laborator

 

  1. Legea nr.188/1999, privind Statutul Functionarilor Publici cu modificările și completările ulterioare;
  2. Legea nr.7/2004, privind Codul de Conduita al functionarilor publici cu modificările și completările ulterioare;
  3. 42/2004 privind organizarea activității sanitare veterinare și pentru siguranța alimentelor, aprobată cu modificări și completări prin Legea nr.215/2004 cu modificările și completările ulterioare;
  4.  Hotărârea Guvernului nr.1415/2009 privind Organizarea  şi Funcţionarea Autorităţii  Naţionale Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor şi a unităţilor din subordinea acesteia, cu modificările și completările ulterioare;
  5. Constituția României, cu modificările și completările ulterioare;
  6. SR ISO 17025/2005 Cerinţe generale pentru competenţa laboratoarelor de încercări şi etalonări
  7. 35/2016 ANSVSA pentru aprobarea Normelor metodologice de aplicare a Programului acţiunilor de supraveghere, prevenire, control şi eradicare a bolilor la animale, a celor transmisibile de la animale la om, protecţia animalelor şi protecţia mediului, de identificare şi înregistrare a bovinelor, suinelor, ovinelor, caprinelor şi ecvideelor, precum şi a Normelor metodologice de aplicare a Programului de supraveghere şi control în domeniul siguranţei alimentelor
  8. 25/2008 ANSVSA pentru aprobarea normei sanitare veterinare privind metodologia de prelevare, prelucrarea a probelor destinate examenelor de laborator in domeniul sanatatii animalelor.

 

ACTELE NECESARE CANDIDAȚILOR PENTRU DOSARUL DE ÎNSCRIERE

  • Cerere individuala de inscriere (formular tip) ;
  • Act de identitate – original si xerocopie;
  • Adeverinţa eliberată de compartimentul de Resurse Umane în vederea atestării vechimii în gradul profesional din care se promovează;
  • Copii de pe rapoartele de evaluare a performanţelor profesionale individuale din ultimii 2 ani;

 

ALTE MENȚIUNI REFERITOARE LA ORGANIZAREA CONCURSULUI:

–  formularul de înscriere se va pune la dispoziția candidaților prin secretariatul comisiei de concurs din cadrul Direcției Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor Dolj;

– cele doua probe de concurs (scris și interviu) se notează cu puncte de la 1 la 100;

– punctajul minim obligatoriu de promovabilitate pentru fiecare probă (scris si interviu) este de 50 puncte iar promovarea probei scrise este obligatorie pentru susținerea interviului.

 

Afișat astăzi : 27.10.2017