Anunț examen promovare în grad-personal contractual-25.01.2024

Nr. 258 din 10.01.2024

 

ANUNŢ

 

In conformitate cu prevederile art. 554 din Ordonanța de Urgență a Guvernului nr. 57/2019 privind Codul Administrativ, cu modificările și completările ulterioare, precum și ale art. 69, art. 71, art. 72 și art. 74 din Hotărârea nr. 1336/2022 pentru aprobarea Regulamentului-cadru privind organizarea și dezvoltarea carierei personalului contractual din sectorul bugetar plătit din fonduri publice, Direcţia Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor Dolj organizează examen de promovare în grad profesional imediat superior a personalului contractual.

Funcţia contractuală de execuţie, pe perioadă nedeterminată, cu normă întreagă, pentru care se organizează examenul de promovare în gradul profesional:

– un post de Inginer, grad profesional IA – personal contractual încadrat conform O.G. nr. 42/2004, cu modificările şi completările ulterioare

Data, ora şi locul desfăşurării examenului:

– 25.01.2024 ora 10.30 – proba scrisă la sediul Direcției Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor Dolj cu sediul în municipiul Craiova, str. Fântâna Popova, nr. 30, județul Dolj.

Condiţii de participare:

       Candidații trebuie să îndeplinească condițiile prevăzute de art. 72 alin. (2) din H.G. nr. 1366/2022 pentru aprobarea Regulamentului-cadru privind organizarea și dezvoltarea carierei personalului contractual din sectorul bugetar plătit din fonduri publice, respectiv:

– să fi obţinut calificativul “foarte bine” la evaluarea performanţelor profesionale individuale de cel puţin două ori în ultimii 3 ani în care acesta s-a aflat în activitate

–  să aibă o vechime de minimum 3 ani în gradul profesional deținut.

Dosarele de înscriere vor conţine în mod obligatoriu:

–  cererea de înscriere

–  adeverinţa eliberată de angajator din care să reiasă vechimea în gradul profesional din care promovează

–  copii ale rapoartelor de evaluare a performanţelor profesionale din ultimii 3 ani în care s-a aflat în activitate.

Modalitatea de desfășurare a examenului:

Examenul de promovare în gradul profesional constă în două probe successive, respectiv selecția dosarelor de înscriere și proba scrisă.

       Dosarul de înscriere la examen se va depune la sediul Direcției Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor Dolj – Compartiment Juridic și Resurse Umane, din municipiul Craiova, str. Fântâna Popova, nr. 30, județul Dolj, în termen de 5 zile lucrătoare de la data afișării anunțului la sediul și pe pagina de internet a instituției, în perioada 10.01.2024 – 16.01.2024, până la ora 1630.

Selecţia dosarelor va avea loc în termen de 1 zi lucrătoare de la expirarea termenului de depunere a dosarelor, în data de 17.01.2024, pe baza îndeplinirii condițiilor de participare la examen.

Proba scrisă are loc în data de 25.01.2024, ora 1030 la sediul Direcţiei Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor Dolj din municipiul Craiova, str. Fântâna Popova, nr. 30, județul Dolj, și constă în redactarea unei lucrări și/sau în rezolvarea unor teste-grilă.

Comunicarea rezultatelor la fiecare probă a examenului se realizează prin afișare la sediul și pe pagina de internet a Direcției Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor Dolj, în termen de o zi lucrătoare de la data finalizării probei și conține atât punctajul obținut, cât și mențiunea “admis” sau “respins”, după caz.

După afişarea rezultatelor obţinute la selecţia dosarelor de înscriere și proba scrisă, candidaţii nemulţumiţi pot depune contestaţie la compartimentul resurse umane în termen de cel mult o zi lucrătoare de la data afişării rezultatului selecţiei dosarelor, respectiv de la data afişării rezultatului probei scrise, sub sancţiunea decăderii din acest drept.

Comunicarea rezultatelor la contestațiile depuse se realizează prin afișare la sediul instituției și pe pagina de internet a acesteia, la secțiunea special creată în acest scop, imediat după soluționarea contestațiilor.

Rezultatele finale se afișează la sediul Direcției Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor Dolj și pe pagina de internet a acesteia, la seșiunea special creată, în termen de o zi lucrătoare de la data afișării rezultatelor soluționării contestațiilor pentru ultima probă, prin specificarea mențiunii “admis” sau “respins”.

Afișarea rezultatelor obținute de candidați la probele examenului, precum și afișarea rezultatelor soluționării contestațiilor și a rezultatelor finale ale examenului se realizează folosindu-se codul numeric pentru identificare atribuit fiecărui candidat.

 

      Bibliografia și tematica stabilite pentru promovarea în grad profesional imediat superior a personalului contractual încadrat pe perioadă nedeterminată.

 Pentru funcția contractuală de execuție de inginer, grad profesional IA – personal contractual încadrat conform O.G. nr. 42/2004, cu modificările şi completările ulterioare.

Bibliografia :

1.Constituția României, republicată

  1. Ordonanța de Urgență a Guvernului nr. 57/2019 privind Codul administrativ, cu modificările și completările ulterioare, Partea a VI-a, Titlul III – Personalul contractual din autoritățile și instituțiile publice, Capitolul I, III, IV și V
  2. Ordonanţa Guvernului nr. 137/2000 privind prevenirea şi sancţionarea tuturor formelor de discriminare, republicată, cu modificările şi completările ulterioare;
  3. Legea nr. 202/2002 privind egalitatea de şanse şi de tratament între femei şi bărbaţi, republicată, cu modificările şi completările ulterioare

 

  1. Ordinul presedintelui ANSVSA nr. 35 din 30 martie 2016 ACTUALIZAT – privind aprobarea Normelor metodologice de aplicare a Programului acţiunilor de supraveghere, prevenire, control şi eradicare a bolilor la animale, a celor transmisibile de la animale la om, protecţia animalelor şi protecţia mediului, de identificare şi înregistrare a bovinelor, suinelor, ovinelor, caprinelor şi ecvideelor, precum şi a Normelor metodologice de aplicare a Programului de supraveghere şi control în domeniul siguranţei alimentelor;
  2. Regulamentul CE 2073 / 2005 privind criteriile microbiogice pentru produsele alimentare;
  3. Regulamentul (CE) NR. 852/2004 din 29 aprilie 2004 privind igiena produselor alimentare;
  4. Regulamentul (CE) NR. 178/2002 din 28 ianuarie 2002 de stabilire a principiilor si a cerintelor generale ale legislatiei alimentare, de instituire a Autoritatii Europene pentru Siguranta Alimentelor si de stabilire a procedurilor in domeniul sigurantei produselor alimentare;
  5. Ordinul presedintelui ANSVSA nr. 111 din 16 decembrie 2008 privind aprobarea Normei sanitare veterinare şi pentru siguranţa alimentelorprivind procedura de înregistrare sanitară veterinară şi pentru siguranţa alimentelor a activităţilor de obţinere şi de vânzare directă şi/sau cu amănuntul a produselor alimentare de origine animală sau nonanimală, precum şi a activităţilor de producţie, procesare, depozitare, transport şi comercializare a produselor alimentare de origine nonanimală,cu modificarile si completarile ulterioare;
  6. Regulamentul (UE) 625/2017 privind controalele oficiale si alte activitati oficiale efectuate pentru aplicarea legislatiei privind alimentele si furajele, a normelor privind sanatatea si bunastarea animalelor, sanatatea plantelor si produsele de protectie a plantelor;
  7. Regulamentul (UE) nr. 1169/2011 al Parlamentului European și al Consiliului din 25 octombrie 2011 privind informarea consumatorilor cu privire la produsele alimentare, de modificare a Regulamentelor (CE) nr. 1924/2006 și (CE) nr. 1925/2006 ale Parlamentului European și ale Consiliului și de abrogare a Directivei 87/250/CEE a Comisiei, a Directivei 90/496/CEE a Consiliului, a Directivei 1999/10/CE a Comisiei, a Directivei 2000/13/CE a Parlamentului European și a Consiliului, a Directivelor 2002/67/CE și 2008/5/CE ale Comisiei și a Regulamentului (CE) nr. 608/2004 al Comisiei Text cu relevanță pentru SEE.

12. Regulamentul nr. 2158/2017 de stabilire a măsurilor de diminuare şi a nivelurilor de referinţă pentru reducerea prezenţei acrilamidei în produsele alimentare

13. Regulamentul nr. 396/2005 privind conţinuturile maxime aplicabile reziduurilor de pesticide din sau de pe produse alimentare şi hrana de origine vegetală şi animală pentru animale şi de modificare a Directivei 91/414/CEE

  1. ORDIN nr. 120/2022privind aprobarea Normei pentru siguranța alimentelor de origine nonanimală care stabilește condițiile în care se derulează operațiunile de import, export, tranzit și comerț intraunional de produse alimentare de origine nonanimală și de produse chimice anorganice și organice care sunt utilizate ca ingrediente pentru prepararea alimentelor destinate consumului uman supuse controlului oficial pentru siguranța alimentelor;
  2. ORDIN nr. 113 din 17 decembrie 2008 privind aprobarea Instrucţiunilor pentru organizarea şi desfăşurarea activităţii de control oficial în unităţile de prelucrare, procesare, depozitare, transport, valorificare şi comercializare a produselor şi subproduselor alimentare de origine nonanimală

 

Tematica:

  1. Principii generale. Drepturile, libertățile și îndatoririle fundamentale ale cetățenilor.
  2. Prevederi generale aplicabile personalului contractual din instituțiile publice.
  3. Reglementări privind respectarea demnităţii umane, respectarea drepturilor şi libertăţilor fundamentale ale omului, prevenirii şi combaterii incitării la ură şi discriminare.
  4. 4. Reglementări privind egalitatea de șanse și de tratament între femei și bărbați în domeniul muncii, în ceea ce privește participarea la luarea deciziilor.

 

  1. Ordinul presedintelui ANSVSA nr. 35 din 30 martie 2016 ACTUALIZAT – privind aprobarea Normelor metodologice de aplicare a Programului acţiunilor de supraveghere, prevenire, control şi eradicare a bolilor la animale, a celor transmisibile de la animale la om, protecţia animalelor şi protecţia mediului, de identificare şi înregistrare a bovinelor, suinelor, ovinelor, caprinelor şi ecvideelor, precum şi a Normelor metodologice de aplicare a Programului de supraveghere şi control în domeniul siguranţei alimentelor;- CAPITOLUL II:NORMELE METODOLOGICE DE APLICARE A PROGRAMULUI DE SUPRAVEGHERE ŞI CONTROL ÎN DOMENIUL SIGURANŢEI ALIMENTELOR DE ORIGINE NONANIMALĂ

SUBCAPITOLUL 1:A. CONTROLUL OFICIAL PRIVIND CONŢINUTUL DE CONTAMINANŢI ÎN PRODUSELE DE ORIGINE NONANIMALĂ

  1. Regulamentul (CE) nr. 2073/2005 al Comisiei din 15 noiembrie 2005 privind criteriile microbiologice pentru produsele alimentare;

Anexa I, Criterii microbiologice pentru produsele alimentare Cap.2- Criterii de igiena a procesului, Cap.3-Norma pentru prelevarea de probe si pregatirea probelor pentru teste.

Art. 5 – Norme speciale privind testele și prelevarea de probe;

Art. 7 – Rezultate nesatisfăcătoare;

  1. Regulamentul (CE) NR. 852/2004 din 29 aprilie 2004 privind igiena produselor alimentare;

CAPITOLUL II-Articolul 5
Analiza riscurilor și a punctelor critice de control
ANEXA I
PRODUCŢIA PRIMARĂ
PARTEA A: DISPOZIŢII GENERALE PRIVIND PRODUCŢIA PRIMARĂ ȘI
ACTIVITĂŢILE CONEXE
ANEXA II
CERINŢE SANITARE GENERALE APLICABILE TUTUROR
OPERATORILOR DIN SECTORUL ALIMENTAR (CU EXCEPŢIA
CAZURILOR ÎN CARE SE APLICĂ ANEXA I)

8.Regulamentul (UE) 178/2002 de stabilire a principiilor si cerintelor generale ale legislatiei sanitare veterinare, de instituire a Autoritatii Europene pentru Siguranta Alimentelor si de stabilire a procedurilor in domeniul sigurantei produselor alimentare:

Sectiunea 4; Art.14 – Cerinte pentru siguranta produselor alimentare, Art.18 -Trasabilitatea, Art.19 – Responsabilitati in domeniul produselor alimentare, operatorii din sectorul alimentar.

  1. Ordinul presedintelui ANSVSA nr. 111 din 16 decembrie 2008 privind aprobarea Normei sanitare veterinare şi pentru siguranţa alimentelor privind procedura de înregistrare sanitară veterinară şi pentru siguranţa alimentelor a activităţilor de obţinere şi de vânzare directă şi/sau cu amănuntul a produselor alimentare de origine animală sau nonanimală, precum şi a activităţilor de producţie, procesare, depozitare, transport şi comercializare a produselor alimentare de origine nonanimală.

Cap.I, pct. 1, art. 1, lit. d – ce activitati cuprinde productia primara;

Cap.I, pct. 1, art. 1, lit. e –  produsele primare de origine animală destinate vânzării directe;

Cap.I, pct. 1, art. 1, lit. g – ce reprezinta cantităţi mici de produse primare de origine animală;

Cap.I, pct. 3, art. 5 -11 – Obligaţiile micilor producători care obţin şi expun la vânzare produse primare de origine animală

Cap.I, art. 19 – Documente necesare pentru obţinerea documentului de înregistrare sanitar-veterinară şi pentru siguranţa alimentelor pentru activităţile din unităţile de vânzare cu amănuntul prevăzute în anexa nr. 1, din Ordinul ANSVSA nr. 111/2008.

Cap.I, art. 21, 22 –  Conditii  stabilite de legislatie pe care trebuie sa le respecte operatorii din sectorul alimentar din unităţile de vânzare cu amănuntul de produse de origine animală şi nonanimală ca să se asigure că produsele obţinute şi comercializate către consumatorul final nu prezintă risc pentru sănătatea publică.

Cap III: Unităţi de vânzare cu amănuntul a alimentelor de origine nonanimală, supuse înregistrării şi controlului pentru siguranţa alimentelor

  1. REGULAMENTUL (UE) 2017/625 – Controalele oficiale și alte activități oficiale efectuate pentru a asigura aplicarea legislației alimentare și furaje, normele privind sănătatea și bunăstarea animalelor, sănătatea plantelor și produsele de protecție a plantelor, modificarea Regulamentelor (CE) nr. 999/2001, (CE) nr. 396/2005, (CE) nr. 1069/2009, (CE) nr. 1107/2009, (UE) nr. 1151/2012, (UE) nr. 652/2014, (UE) ) 2016/429 și (UE) 2016/2031 ale Parlamentului European și ale Consiliului, Regulamentele Consiliului (CE) nr. 1/2005 și (CE) nr. 1099/2009 și Directivele Consiliului 98/58 / CE, 1999/74 / CE, 2007/43 / CE, 2008/119 / CE și 2008/120 / CE și de abrogare a Regulamentelor (CE) nr. 854/2004 și (CE) nr. 882/2004 ale Parlamentului European și ale Consiliului, Directivele Consiliului 89 / 608 / CEE, 89/662 / CEE, 90/425 / CEE, 91/496 / CEE, 96/23 / CE,96/93 / CE și 97/78 / CE și Decizia 92/438 / CEE a Consiliului (Regulamentul privind controalele oficiale):

Titlul II, secțiunea I, art. 8- confidentialitatea ,art. 9 – Norme generale privind controalele oficiale;

Titlul II, secțiunea I, art. 15 –  Obligațiile operatorilor;

Titlul II, Cap. II, secțiunea II, art. 21 –  Norme specifice privind controalele oficiale și acțiunile care trebuie întreprinse de către autoritățile competente în legătură cu cerințele în materie de bunăstare a animalelor;

Titlul II, Cap. VII, secțiunea VI, art. 88 –  Certificarea oficialăSemnarea și eliberarea certificatelor oficiale;

Titlul VII, Cap. I, art. 138 –  Acțiuni întreprinse de autoritățile competente și sancțiuni: – Măsurile în cazul constatării unui caz de neconformitate;

  1. Regulamentul (UE) nr. 1169/2011 CAPITOLUL III
    CERINȚE GENERALE PRIVIND INFORMAȚIILE REFERITOARE LA
    PRODUSELE ALIMENTARE ȘI RESPONSABILITĂȚILE
    OPERATORILOR DIN SECTORUL ALIMENTAR
    Articolul 6
    Cerință de bază

Articolul 7
Practici corecte de informare

Articolul 8
Responsabilități

12. Regulamentul nr. 2158/2017 de stabilire a măsurilor de diminuare şi a nivelurilor de referinţă pentru reducerea prezenţei acrilamidei în produsele alimentare

Articolul 1

Domeniu de aplicare

Articolul 2

Măsuri de diminuare

13. Regulamentul nr. 396/2005 privind conţinuturile maxime aplicabile reziduurilor de pesticide din sau de pe produse alimentare şi hrana de origine vegetală şi animală pentru animale şi de modificare a Directivei 91/414/CEE –

SECȚIUNEA 3
Programe naționale de control
Articolul 30
Programe naționale de control al reziduurilor de pesticide

14.ORDIN nr. 120/2022- CAPITOLUL III:Obligaţiile operatorilor economici în derularea operaţiunilor de import, export şi comerţ intraunional de produse alimentare de origine nonanimală şi produse chimice anorganice şi organice care sunt utilizate ca ingrediente pentru prepararea produselor alimentare destinate consumului uman supuse controlului oficial pentru siguranţa alimentelor

SECŢIUNEA 1:Import

CAPITOLUL IV:Atribuţiile şi responsabilităţile inspectorilor autorităţii sanitar-veterinare şi pentru siguranţa alimentelor privind importul, exportul, tranzitul, comerţul intraunional şi reimportul de produse alimentare de origine nonanimală şi produse chimice anorganice şi organice care sunt utilizate ca ingrediente pentru prepararea produselor alimentare destinate consumului uman supuse controlului oficial pentru siguranţa alimentelor de origine nonanimală

SECŢIUNEA 1:Import

  1. 15. .ORDIN nr. 113 din 17 decembrie 2008 privind aprobarea Instrucţiunilor pentru organizarea şi desfăşurarea activităţii de control oficial în unităţile de prelucrare, procesare, depozitare, transport, valorificare şi comercializare a produselor şi subproduselor alimentare de origine nonanimală
    CAPITOLUL II:

SECŢIUNEA I:Obligaţiile inspectorilor autorităţii sanitar-veterinare şi pentru siguranţa alimentelor

SECŢIUNEA III:Obligaţiile operatorilor economici

 

Relații suplimentare se pot obține la sediul Direcției Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor Dolj din localitatea Craiova, strada Fântâna Popova, nr. 30, telefon 0251428791, fax 0351806855, e-mail: office-dolj@ansvsa.ro.

 

Director Executiv,

Dr. Andrei BUTARU

 

 

 

 

 

 

Nume, Prenume Funcția Data Semnătura
Elaborat Minoiu Simona Consilier consilier superior 10.01.2024